Bereményi Géza: Vadnai Bébi

vadnai_bebi

  • 2014. június 12. (csütörtök) 18.30
  • Somogyi-könyvtár (Dóm tér 1–4.), 1. emeleti folyóiratolvasó

Az Ünnepi Könyvhét díszvendége Bereményi Géza Kossuth- és Balázs Béla-díjas író, dalszöveg- és forgatókönyvíró, filmrendező.

A szerzővel Vadnai Bébi (Magvető) című kötetéről Veszelka Attila író beszélget.

A hetvenes évek Budapestjén, ahol egyetlen nap maga az örökkévalóság, Dobrovics, a pályakezdő író, miután felvetődik, hogy egyik barátjával talán testvérek, nyomozni kezd az illető apja után. Újabb és újabb titkok derülnek ki. A negyvenes évek Budapestjén, ahol csak egy nap az élet, és egyre közelebb van a háború, az aranyifjak körülrajongják a lenyűgöző szépségű Vadnai Bébit. Vajon a titkok mélyére tud-e pillantani Dobrovics? És ha igen, akkor mit lát meg ott? Szerelem és gyűlölet hogyan váltakozik újra meg újra?
A Vadnai Bébi egyszerre történelmi regény, amely érzékletesen idézi fel a régi Budapest egykorvolt figuráit-helyeit és kegyetlen érdességgel mutatja, hogyan működnek az emberek háborúban; továbbá az érzelmek iskolája, amely a szerelem irracionalitását, a vágy gyűlöletté izzását, az anya- és apakeresés kétségbeesett mozdulatait démoni erővel teszi szóvá. Hogyan ismételjük vonzásainkkal és választásainkkal elődeink sorsát? A lüktetően izgalmas regény, melynek nagyfokú a valóságalapja, nemcsak ezekre a kérdésekre ad szenzációsan érdekes választ. (magveto.hu)

Kapcsolódó esemény:
Bereményi Géza dedikál
Bereményi Géza: Vadnai Bébi (Dugonics tér)

Ajánló:
Vadnai Bébi: nagy és magas háborús mese (mno.hu)
Bereményi Géza: Vadnai Bébi (ekultura.hu)
Vass Norbert: Az eső körvonalai (litera.hu)

Share
A bejegyzés kategóriája: Bereményi Géza, Június 12. (csütörtök), Könyvbemutató, Magvető, Somogyi-könyvtár
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.