Szegednél a tenger?

magas_tenger

  • 2014. június 13. (péntek) 18.00
  • Grimm Könyvesbolt és Galéria Kávézó (Kölcsey utca 4.)

Babiczky Tibor Junior Prima-díjas íróval Magas tenger (trailer, Magvető) című regényéről, valamint balladákról és krimikről  Csapody Kinga író, főszerkesztő beszélget.

Mint sírba hulló földgöröngyök kopogása, szikárak a könyv mondatai. Mégsem gépiesen kattogó minimalizmus ez; nagyon is költői. Az eleven, fájdalmasan szép képek ellenpontozzák a baljós hangulatot. Fekete és vörös színben lebeg minden, az ébrenlét és az álom (vagy őrület?) határán, mintha egy azték piramistemplomot vizionálnánk, tetején a pap lüktető emberi szívet emel a magasba. Lüktet a valóságos város is, éli kegyetlen életét, nyomozónk pedig, aki egyben elbeszélő főhősünk, teszi a dolgát: üldözi a bűnösöket, kihallgatja a gyanúsítottakat. De közben minden gondolata, mozdulata merő fájdalom, hiszen a legnagyobb bűnös ő maga – nincs hová menekülnie, és sohasem nyerhet feloldozást. Hogy miért? Ennek a rejtélynek a megfejtése viszont már az olvasóra vár. (magveto.hu)

Kapcsolódó esemény:
Babiczky Tibor dedikál

Ajánló:
Babiczky Tibor: A nyomozóm többet tud, mint én (cultura.hu)
Babiczky Tibor: Magas tenger (ekultura.hu)

Share
A bejegyzés kategóriája: Babiczky Tibor, Grimm Könyvesbolt és Kávézó, Író-olvasó találkozó, Június 13. (péntek), Könyvbemutató, Magvető
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.