Karafiáth Orsolya a REÖK-ben

karafiath orsolya

  • 2014. június 13. (péntek) 18.30
  • REÖK (Regionális Összművészeti Központ, Tisza Lajos krt. 56.)

A népszerű, extravagáns költő-, írónő, publicista és énekesnővel Balog József újságíró beszélget A házikedvenc és a Kicsi Lili című kötetekről, életről, szerelemről, kultúrdémonságról. Az írónő a találkozó után, a helyszínen dedikál.

A házikedvenc
Egy varázslatos villában él Bori néni, az önző, csak a külsőségekkel foglalkozó öregasszony, aki pénzének számolgatásával és állandó udvarlóival szórakoztatja magát. A tetőtéri tündéri kis manzárd már egy ideje üresen áll, senki nem akarja kivenni: a pletykák szerint ugyanis, aki ide beköltözik, arra csúfos vég vár. Most mégis jelentkezik egy harminc körüli, gyámoltalan, kedves lány, Orsi, hogy cicájával, Rigóval együtt kivenné a lakást. Le is csap rá Bori néni, könnyen meggyőzi, hogy ezt a kis fészket neki találták ki. Ám rögvest a beköltözés után jönnek az első baljós jelek: recseg-ropog az építmény, s a lefolyóból rejtélyes hajcsomók kerülnek elő… Sorra vonulnak fel a szürreális szereplők, és kezdetét veszi a még szürreálisabb helyzetek egymásutánja. Csak bízhatunk abban, hogy végül minden jóra fordul, mint a mesében… (bookline.hu)

karafiath2

 

 

Kicsi Lili
Karafiáth Orsolya regényének főhőse a harmincéves Lia. Története két viharos szerelmi kapcsolatának szálán fut: a gimnáziumi tanárnőjéhez, Marihoz fűződő szerelmét későbbi főnöknőjéhez – az olykor elbűvölő, máskor végtelenül nyers és érzéketlen Lilihez – való viszonya tükrében fedi fel. Vajon ki tud-e törni Lia abból a bűvkörből, ami miatt mindig csak lelki hierarchiákban képes gondolkodni, és csak ennek függvényében tud bármiféle kapcsolatot elképzelni? Megtanul-e végre nemet mondani, és felvállalni önmaga vágyait? (bookline.hu)

Ajánló:
Karafiáth Orsolya: Az én hátországom a magányom (litera.hu)
Karafiáth Orsolya: kontrollmániás kultúrdémon (metropol.hu)
Móka az egész: interjú Karafiáth Orsolyával (vasarnapihirek.hu)

Share
A bejegyzés kategóriája: Dedikálás, Író-olvasó találkozó, Június 13. (péntek), Karafiáth Orsolya, REÖK
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.