- 2014. június 14. (szombat) 10.00–19.00
- Dugonics tér
A szerző, Halmos Monika dedikál.
A termék bemutatása mellett ehető virágos kóstolóra is számíthatnak a kilátogatók.
Az 1990-es évektől lassanként nálunk is megjelentek és megjelennek a tányérokon az ehető virágok. Tegyük mindjárt hozzá, ez azért még nem általános, mert egyrészt szinte kizárólag a gasztronómia fontosabb fellegváraiban tapasztalható a jelenség, másrészt lényegében ott is főként a tányér díszítésére korlátozódik. Pedig e virágok felhasználhatósága ennél sokkal többrétű lehet, túl a dekoráción a virágok nagyon finom ételkomponensek is lehetnek, ezenkívül sokkal többféle áll belőlük rendelkezésre, mint gondolnánk…
Az ember már ősidőktől fogva fogyasztja a virágokat – pontosabban azok közül az ehetőket. Az ókor óta számos receptúra tartalmaz virágkomponenst, egyes italoktól a különféle húsételekig bezárólag. (dr. Csizmadia András)
Ajánló:
Halmos Monika honlapja
Ehető virágos receptek
A Rózsakunyhó Alkotóműhely a Facebookon