Toperczer István dedikál

toperczer

  • 2014. június 14. (szombat) 11.00
  • Dugonics tér

A Zrínyi Könyvkiadó sátránál dr. Toperczer István dedikál.

“Kaposváron születtem, 1963. április 2-án.
Tanulmányaimat Pécsett végeztem – 1981-ben érettségiztem a Pécsi Nagy Lajos Gimnáziumban, 1987-ben általános orvosi diplomát szereztem a Pécsi Orvostudományi Egyetemen.
1987 és 1996 között a kaposvári „Kaposi Mór” Megyei Kórház Baleseti Sebészetén dolgoztam, ahol baleseti és általános sebészetből tettem le szakvizsgát. 1996 és 2005 között a Magyar Légierő „Kapos” Bázisrepülőterén szolgáltam a repülőorvostan szakorvosaként. Az alakulat felszámolása után 2006 januárjától az MH 59 „Szentgyörgyi Dezső” Repülőbázisán repülőorvosként, valamint a honvéd- és katasztrófaorvostan szakorvosaként látom el feladataimat.
2002-ben adták ki „Felhőlovagok” címen első fotóalbumomat a Magyar Légierő egy évtizedének történetéről (1991-2001). A kilencvenes évek második felében háromszor jártam Vietnamban, ahol az amerikai-vietnami háború légiharcairól gyűjtöttem archív anyagot, amelyet amerikai és angol kiadóknál könyvekben publikáltam.
2003-ban Kambodzsában, 2004-ben Laoszban folytattam indokínai utazásaimat, majd 2005-ben Indokína címmel megjelenő fotóalbumom magyar útikönyvként először mutatta be az említett három országot.
2012-ben Afganisztán – Másképp címmel jelent meg fotóalbumom, melyben az Afganisztánban töltött katonai missziós tevékenységem során készült képek mutatják be az ázsiai országot.
Külföldi utazásaim célja, az emberi kultúrák és a vallások bölcsőinek megismerése.
A Magyar Újságírók Országos Szövetségének tagjaként hazai és külföldi repülési szaklapokban rendszeresen jelennek meg légifelvételeim és cikkeim, valamint turisztikai magazinokban publikálom fényképekkel illusztrált útibeszámolóimat.” (Toperczer István honlapjáról)

Share
Kategória: Dedikálás, Dugonics tér, Június 14. (szombat), Toperczer István, Zrínyi | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.