Benkő László: Viharlovasok

viharlovasok

  • 2014. június 14. (szombat) 18.00
  • Dugonics tér

A kötet (Lazi Könyvkiadó) szerzőjével  Lázár István beszélget.

Folytatódik Táltosfia családjának és barátainak története. A történelem órájának mutatója a 930-as években poroszkál, abban a korban, amelyet (némileg tévesen!) a történészek egyszerűen csak a kalandozások koraként említenek.
A magyar törzsszövetség szállásterülete most már biztos határokkal kerített és óvott, de a mélyben valami készülőben van. A Nyugat megismerte a magyarok harci erejét és stratégiáját, s igyekszik felkészülni ellene. Míg egyik oldalról arra kérik a magyar törzsszövetséget, hogy némely nyugat-európai kiskirály oldalán jó pénzért és zsákmányért beavatkozzék, a másik oldal fegyverkezni kezd ellene.
A magyarok ennek ellenére a következő esztendőben egészen Konstantinápolyig vágtatnak, súlyos vereséget mérve a bizánci haderőre, ráadásul az al-dunai besenyőkkel szövetségben, akikkel előtte nem volt felhőtlen a viszonyuk. Bizánc kilenc esztendőn át súlyos sarcot fizet a törzsszövetségnek. Itália felé is rendszeresek a zsákmányszerző hadjáratok. Eleinknek egy nagyobb egysége a mai Spanyolország területére is behatol. A korabeli mór történetírók munkáikban részletesen beszámolnak erről a hadjáratról.
Valami azonban még sincs rendjén idehaza.
.. (libri.hu)

Ajánló:
Benkő László hivatalos Facebook-oldala

Share
A bejegyzés kategóriája: Benkő László, Beszélgetés, Dugonics tér, Június 14. (szombat), Könyvbemutató, Lazi
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.